• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024

اخبار ویژه

پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار گردید. پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار می شود. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار گردید. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار گردید. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار می شود. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار می گردد. خطبه فدکیه یک مکتب اعتقادی است. سومین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع «معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی» با ارائه حجت الاسلام دکتر «محمدتقی سبحانی» برگزار شد.

12

نوزدهمین نشست از سلسله نشست های همایش ” چالش های ایمان و عصر جدید” با موضوع ” تحلیل تمایز ایمان وهدایت در قرآن و روایات امامیه” برگزار گردید.

  • کد خبر : 1296
  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، نوزدهمین نشست از مجموعه نشست های همایش ” ایمان و چالش های عصر جدید” به همت انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران و با همکاری کمیته برگزاری کرسی های آزاداندیشی حوزه های علمیه برگزار گردید. دکتر محمدحسین منتظری،عضو هیأت علمی دانشکده […]

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، نوزدهمین نشست از مجموعه نشست های همایش ” ایمان و چالش های عصر جدید” به همت انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران و با همکاری کمیته برگزاری کرسی های آزاداندیشی حوزه های علمیه برگزار گردید.

دکتر محمدحسین منتظری،عضو هیأت علمی دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران، در این نشست که سه شنبه  گذشته ۲۶  اسفند ماه  ۱۳۹۹ با توجه به محدودیت های اعلام شده، بصورت مجازی برگزار گردید؛ به بیان نقطه نظرات خود پرداختند که خلاصه مطالب مطرح شده در ادامه آورده می شود:

آیات متعددی در قرآن کریم بر این نکته اشاره دارد که هدایت و ضلالت تنها به مشیت و اراده خداوند وابسته است و هدایت فعل اختصاصی حضرت حق معرفی شده است تا جایی که در آیاتی هدایت حتی از پیامبر خدا (ص) نیز سلب شده و تنها به حق تعالی منحصر می¬شود. مسأله انحصار هدایت به اراده خداوند در روایات امامیه نیز بارها مورد تأکید قرار گرفته است. در مجموعه روایی متقدم و قابل اعتماد الکافی که بابی با عنوان «الهدایه أنها من الله عز و جل‏» به این نکته اختصاص داده، چنین آمده است که اگر خداوند ضلالت بنده¬ای را اراده کرده باشد و همه اهل آسمان و زمین بخواهند او را هدایت کنند، قطعا نمی¬توانند چنین کنند. از سویی دیگر در متون دینی بارها بر این امر تأکید شده که انسان در سرنوشت خویش نقشی بی بدیل دارد و مسئولیت اعمالش بر عهده اوست و محاسبه و رسیدگی به اعمال او نیز به سبب همین نقش انجام خواهد گرفت. با خوانش دقیق¬تر قرآن کریم اما با نکته¬ای رو به رو می¬شویم که به نظر می¬رسد می-توان این ناسازگاری را پاسخ گفت. در بیشتر آیات قرآن، ایمان فعلی معرفی شده که بر خلاف هدایت و ضلالت تنها به اراده خداوند مشروط نشده است. در روایات امامیه نیز با تفکیک جدی هدایت و ایمان، حقیقت ایمان را فعل ارادی انسان معرفی می¬کند. ایمان عملی ارادی است که پس از هدایتی که از جانب پروردگار بر انسان عرضه می¬شود، از او خواسته می¬شود. در پایان نیز به نظر می¬رسد می¬توان تمایز هدایت و ایمان را بر پایۀ دو آموزه صنع الهی و امربین امرین بهتر تحلیل کرد.   

 

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=1296

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارتباط توحید عملی و حجاب و عفاف در تحقق امنیت دینی خانواده الاهیات تطبیقی بین الادیان الهیات زیارت اندیشه اسلامی ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی ایمان ایمان و اخلاق ایمان و تربیت ایمان و سلامت روان ایمان و سیاست بازخوانی گزارش اجلاسیه صلح جهانی سئول تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن تاریخ کلام امامیه تقویت و تکمیل مبانی کلام ثبت نام دوره های آموزش انجمن کلام اسلامی حوزه جامعة الزهراء جایگاه عقل در علوم عقلی جایگاه عقل در قرآن و حدیث جایگاه عقل در مذاهب اسلامی خطبه فدکیه دین و چالش های روز روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه زبان تخصصی و اصطلاح شناسی کلامی زیست مومنانه سلسله نشست های دین و چالش های روز شرح آیات العقاید عقل در اندیشه اسلامی قاعده دفع ضرر محتمل مبانی اخلاقی الهیات زیارت مبانی فکری و کلامی سلفیه مبانی کلامی اخلاق و معنویت مبانی کلامی الهیات زیارت مجمع عمومی مدرسه پائیزه مدل ایمن سازی ارتباط اجتماعی در امر جنسی بر اساس منابع اسلامی مشق کلام معنویت معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی منهاج السنه نقد مبانی معرفت شناختی و روش شناختی الحاد مدرن همایش ملی زن، خانواده، امنیت پیام رئیس انجمن کلام حوزه چهارشنبه های اعتقادی کارگاه کرسی عملی ترویجی