• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

اخبار ویژه

پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار گردید. پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار می شود. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار گردید. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار گردید. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار می شود. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار می گردد. خطبه فدکیه یک مکتب اعتقادی است. سومین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع «معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی» با ارائه حجت الاسلام دکتر «محمدتقی سبحانی» برگزار شد.

12

گروه های تکفیری همواره هماهنگ با قدرت های جهانی و مخالف با اسلام فعالیت می­ کنند

  • کد خبر : 799
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۴

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، حجت الاسلام دکتر حسن ضیا توحیدی در دومین روز از برگزاری اولین مدرسه زمستانی کلام اسلامی در بررسی و نقد مبانی تکفیر در فرقه ­های اسلامی گفت: اولین گروه تکفیری در تاریخ اسلام خوارج بودند. در ادامه ابن تیمیه و بعدها محمد بن عبدالوهاب با کمک محمد […]

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، حجت الاسلام دکتر حسن ضیا توحیدی در دومین روز از برگزاری اولین مدرسه زمستانی کلام اسلامی در بررسی و نقد مبانی تکفیر در فرقه ­های اسلامی گفت: اولین گروه تکفیری در تاریخ اسلام خوارج بودند. در ادامه ابن تیمیه و بعدها محمد بن عبدالوهاب با کمک محمد بن سعود قدرت سیاسی یافت و دست به تبلیغ نظریات تکفیری خود در قالب وهابیت زد. گروه های تکفیری امروز نیز زایده قدرت یافتن این تفکر در دنیای اسلام است.

ایشان افزود: اسلام در برابر تفکرات جاهلی و بخصوص عداوت و دشمنی ایستاد و حتی در فتح مکه پیامبر اجازه تعرض به خانه دشمنان نشان­دار اسلام را نیز نداد. اکنون اما این عداوتها دوباره در حال بازگشت است که نتیجه آن دوری مردم دنیا از گرایش به دین اسلام

است.

وی اظهار کرد: دو دسته در این عداوت ها و جلوگیری از گرایش به اسلام نقش داشتند: ارباب ادیان که موقعیت خود را در خطر می ­دیدند و نیز سران سیاسی که آنها نیز برای استحکام قدرت خود سعی کردند از این تفکر استفاده کنند.

دکتر حسن ضیا توجیدی در ادامه افزود: سه جریان در سه گوشه جهان اسلام در جهت تفرقه میان مسلمانان تقویت شدند که عبارتند از قادیانیه در شبه قاره، وهابیت در شبه جزیره و بهائیت در ایران.

وی ابراز داشت: متأسفانه گروه های تکفیری همواره هماهنگ با قدرت های جهانی، مخالف با اسلام فعالیت می­ کنند. اسلام هراسی و مسلمان هراسی از جمله راهکارهای مقابله با اسلام است که گروه های تکفیری در اجرای آن تمامی سعی خود را بکار بسته ­اند.

حجت الاسلام دکتر حسن ضیا توجیدی در بیان روش های گروه های تکفیری گفت: روش های گروه های تکفیری برای مقابله با مذاهب اسلامی در چند محور قابل ترسیم است:

  1. دروغ، تهمت و فحاشی که سعی می کنند با این تبلیغات منفی حریف را از صحنه بدر کنند.
  2. نفی پیروی از گروه های دیگر اهل سنت در نظرات فقهی و تولید و ترویج این امر که خود انسان بهترین مرجع فکری خود می­ تواند باشد.
  3. تکفیر همه دولت های اسلامی بجهت عدم رعایت و پیاده کردن قوانین اسلام و همچنین تکفیر افراد موجود در آن کشورها.
  4. تقطیع آیات و روایات و عدم استفاده یا اشاره به شأن نزول آنها در جهت منافع خود.
  5. جلوه دادن خود بعنوان معتقدین به مکاتب دیگر اهل سنت مانند شافعی و حنفی و نیز بعنوان یک فرد شیعه و القای نظریات تکفیری و وهابی از زبان آنها درحالی که گروه های تکفیری با همه فرقه­ های اسلامی در عمل و نظر مخالف هستند.

لازم به ذکر است اولین مدرسه زمستانی کلام اسلامی با موضوع “نقد و بررسی مبانی وهابیت و داعش” از سوی انجمن کلام اسلامی حوزه و با همکاری دانشگاه سیستان و بلوچستان و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به مدت دو روز  و با حضور حجج اسلام آقایان دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی، دکتر حسن ضیاتوحیدی و دکتر عزالدین رضانژاد در روزهای ۴ و ۵ بهمن  ماه ۹۶ در دو نوبت صبح و عصر در سالن معراج دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=799

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارتباط توحید عملی و حجاب و عفاف در تحقق امنیت دینی خانواده الاهیات تطبیقی بین الادیان الهیات زیارت اندیشه اسلامی ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی ایمان ایمان و اخلاق ایمان و تربیت ایمان و سلامت روان ایمان و سیاست بازخوانی گزارش اجلاسیه صلح جهانی سئول تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن تاریخ کلام امامیه تقویت و تکمیل مبانی کلام ثبت نام دوره های آموزش انجمن کلام اسلامی حوزه جامعة الزهراء جایگاه عقل در علوم عقلی جایگاه عقل در قرآن و حدیث جایگاه عقل در مذاهب اسلامی خطبه فدکیه دین و چالش های روز روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه زبان تخصصی و اصطلاح شناسی کلامی زیست مومنانه سلسله نشست های دین و چالش های روز شرح آیات العقاید عقل در اندیشه اسلامی قاعده دفع ضرر محتمل مبانی اخلاقی الهیات زیارت مبانی فکری و کلامی سلفیه مبانی کلامی اخلاق و معنویت مبانی کلامی الهیات زیارت مجمع عمومی مدرسه پائیزه مدل ایمن سازی ارتباط اجتماعی در امر جنسی بر اساس منابع اسلامی مشق کلام معنویت معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی منهاج السنه نقد مبانی معرفت شناختی و روش شناختی الحاد مدرن همایش ملی زن، خانواده، امنیت پیام رئیس انجمن کلام حوزه چهارشنبه های اعتقادی کارگاه کرسی عملی ترویجی