• امروز : سه شنبه - ۲۹ اسفند - ۱۴۰۲
  • برابر با : Tuesday - 19 March - 2024

اخبار ویژه

پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار گردید. پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار می شود. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار گردید. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار گردید. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار می شود. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار می گردد. خطبه فدکیه یک مکتب اعتقادی است. سومین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع «معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی» با ارائه حجت الاسلام دکتر «محمدتقی سبحانی» برگزار شد.

12

سی دومین نشست از سلسله نشست های همایش ” چالش های ایمان و عصر جدید” با موضوع ” نسبت ایمان و کفر با یقین و شک” برگزار گردید.

  • کد خبر : 1402
  • ۰۹ تیر ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۷
سی دومین نشست از سلسله نشست های همایش ” چالش های ایمان و عصر جدید” با موضوع ” نسبت ایمان و کفر با یقین و شک” برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، سی دومین نشست از مجموعه نشست های همایش ” ایمان و چالش های عصر جدید” به همت انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران و با همکاری کمیته برگزاری کرسی های آزاداندیشی حوزه های علمیه برگزار گردید. جناب آقای دکتر محمدکاظم شاکر […]

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، سی دومین نشست از مجموعه نشست های همایشایمان و چالش های عصر جدیدبه همت انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران و با همکاری کمیته برگزاری کرسی های آزاداندیشی حوزه های علمیه برگزار گردید.

جناب آقای دکتر محمدکاظم شاکر استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی تهران ، در این نشست که سه شنبه  گذشته  خرداد ماه  ۱۴۰۰  با توجه به محدودیت های اعلام شده، بصورت مجازی برگزار گردید؛ به بیان نقطه نظرات خود پرداختند که خلاصه مطالب مطرح شده در ادامه آورده می شود:

مطابق برخی از آیات قرآن کریم، «مؤمنان» کسانی هستند که به آیات خدا «یقین» دارند، و «کافران» کسانی‌اند‌ که به آیات الهی «یقین» نمی‌ورزند و به طور دائم نسبت به آنها در «شک» به سر می‌برند. همچنین در برخی آرای فقهی، شک‌کنندگان در وجود حق‌تعالی و نیز کسانی که در حقانیت پیامبر گرامی اسلام شک دارند، در ردیف افراد کافر به شمار آمده‌اند! با توجه به ظاهر آیات مورد اشاره و نیز احکام فقهی، این سؤال اساسی مطرح می‌شود: آیا هر گونه شکی در اعتقادات مستلزم کفر است؟ همچنین این سؤال پیش می‌آید: آیا تا فردی یقینِ قلبی به گزاره‌های دینی نداشته باشد، نمی‌توان او را مؤمن به شمار آورد؟ در بحث «نسبت ایمان و کفر با یقین و شک»، با بررسی آیاتی که در آنها از یقین و شک و مشتقات آنها استفاده شده، و نیز واژگان هم‌خانواده با آن دو، نظیر اطمینان، مریه و ریب، و دقت در سیاق آیات مورد نظر، به این پرسش‌ها پاسخ داده خواهد شد. نگاه سطحی به مفاهیم قرآنی و عدم توجه به «معنای ارتباطیِ» واژگان قرآن کریم سبب شده تا خلط معانی حقیقی و مجازی صورت گیرد و بی‌جهت، هر گونه تردید ذهنی یا قلبی در اعتقادات در رتبه «کفر» و «بی‌ایمانی» به شمار آید.

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=1402

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارتباط توحید عملی و حجاب و عفاف در تحقق امنیت دینی خانواده الاهیات تطبیقی بین الادیان الهیات زیارت اندیشه اسلامی ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی ایمان ایمان و اخلاق ایمان و تربیت ایمان و سلامت روان ایمان و سیاست بازخوانی گزارش اجلاسیه صلح جهانی سئول تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن تاریخ کلام امامیه تقویت و تکمیل مبانی کلام ثبت نام دوره های آموزش انجمن کلام اسلامی حوزه جامعة الزهراء جایگاه عقل در علوم عقلی جایگاه عقل در قرآن و حدیث جایگاه عقل در مذاهب اسلامی خطبه فدکیه دین و چالش های روز روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه زبان تخصصی و اصطلاح شناسی کلامی زیست مومنانه سلسله نشست های دین و چالش های روز شرح آیات العقاید عقل در اندیشه اسلامی قاعده دفع ضرر محتمل مبانی اخلاقی الهیات زیارت مبانی فکری و کلامی سلفیه مبانی کلامی اخلاق و معنویت مبانی کلامی الهیات زیارت مجمع عمومی مدرسه پائیزه مدل ایمن سازی ارتباط اجتماعی در امر جنسی بر اساس منابع اسلامی مشق کلام معنویت معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی منهاج السنه نقد مبانی معرفت شناختی و روش شناختی الحاد مدرن همایش ملی زن، خانواده، امنیت پیام رئیس انجمن کلام حوزه چهارشنبه های اعتقادی کارگاه کرسی عملی ترویجی