• امروز : سه شنبه - ۲۸ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 16 April - 2024

اخبار ویژه

پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار گردید. پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار می شود. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار گردید. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار گردید. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار می شود. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار می گردد. خطبه فدکیه یک مکتب اعتقادی است. سومین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع «معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی» با ارائه حجت الاسلام دکتر «محمدتقی سبحانی» برگزار شد.

11

روایت هایی که در اسلام درباره نظافت و بهداشت آمده است

  • کد خبر : 912
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۵
روایت هایی که در اسلام درباره نظافت و بهداشت آمده است

رئیس انجمن کلام حوزه‎های علمیه از وجود ۲۰۵۵ روایت در اسلام در باب سلامتی و اهمیت آن خبرداد و حفظ نفس در اسلام را واجب دانست. حجت‌الاسلام والمسلمین رضا برنجکار رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و استاد تمام فلسفه دانشگاه تهران در گفت وگو با ایسنا گفت: از نظر اسلام حفظ نفس واجب است. […]

رئیس انجمن کلام حوزه‎های علمیه از وجود ۲۰۵۵ روایت در اسلام در باب سلامتی و اهمیت آن خبرداد و حفظ نفس در اسلام را واجب دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا برنجکار رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و استاد تمام فلسفه دانشگاه تهران در گفت وگو با ایسنا گفت: از نظر اسلام حفظ نفس واجب است. قرآن کریم برای نشان دادن اهمیت حفظ نفس، قتل یک انسان را مانند قتل همه انسانها، و نجات جان یک انسان را مانند نجان جان همه انسانها می داند:در آیه ۳۲ سوره مائده نیز می خوانیم که “مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعاً وَ مَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعاً”.

وی افزود: این مطلب هم در مورد جان دیگران مطرح است و هم در مورد جان خودمان. از این رو قتل دیگران و خودکشی هیچ کدام جایز نیست.

رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه در توجیه حرمت به خطر انداختن جان خود و دیگران، اظهار کرد: باید توجه کرد که خالق و مالک همه چیز، از جمله جان انسانها، خداست، نه خودمان. از این رو نمی توانیم بگوییم من مالک خودم هستم و می خواهم ملک خود را از بین ببرم.

وی در خصوص این‌ که چرا خداوند این قدر در مورد جان انسانها حساس است، تصریح کرد: چون انسان اشرف مخلوقات است و هر کس نسبت به بهترین و کاملترین محصول خود بیشتر از دیگر محصولاتش حساسیت دارد.

استاد فلسفه دانشگاه تهران عنوان کرد: در برخی روایات ذیل آیه ذکر شده، در کنار احیای ظاهری و حفظ جان، احیای معنوی و هدایت کردن انسان هم ذکر شده، که نشان دهنده آن است که هم بعد مادی و دنیوی انسان مهم است و هم بعد معنوی و اخروی انسان.

*دیدگاه اسلام درباره نظافت و بهداشت، و ارتباط آن با حفظ نفس

استاد حوزه‌های علمیه در خصوص دیدگاه اسلام درباره نظافت و بهداشت، و ارتباط آن با حفظ نفس، عنوان کرد: پیامبر اسلام و اهل بیت او علیهم السلام دستورات بسیاری در مورد بهداشت و نظافت داده اند. در کتاب دانش نامه احادیث پزشکی تالیف آیه الله ری شهری ۲۰۵۵ روایت در این خصوص، گردآوری شده است.

وی افزود: برخی از این دستورات عبارتند از تمیز کردن لباس و دستمال، کوتاه کردن ناخن ها، مسواک، و تمیز کردن و شستن دهان. برخی از این دستورات درباره آداب غذا خوردن است و برخی از آنها به سلامتی اندام های مختلف بدن مربوط می‌شود.

رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه این دستورات‌ را در راستای حفظ و سلامتی انسان و مبتلا نشدن به بیماری خواند و گفت: در همین روایات آمده که وقتی انسان بیمار شد باید به پزشک مراجعه کند و به مداوا بپردازد. همچنین درباره اخلاق و آداب پزشکان و پرستاران نیز مطالبی ذکر شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به ارتباط و تاثیر و تاثر بدن و روح، در روایات اسلامی، درباره سلامتی و شادابی روح نیز نکاتی بیان شده است. اصولا دین و عبادت و ذکر خدا باعث آرامش و نشاط روح است(الابذکر الله تطمئن القلوب) و این نشاط و شادابی روح، در سلامتی جسم موثر است.

وی در پایان بیان کرد: از مجموعه دستورات دین برای سلامتی جسم و روح، می‌توان اهمیت انسان و سلامتی او را استنباط کرد.

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=912

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارتباط توحید عملی و حجاب و عفاف در تحقق امنیت دینی خانواده الاهیات تطبیقی بین الادیان الهیات زیارت اندیشه اسلامی ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی ایمان ایمان و اخلاق ایمان و تربیت ایمان و سلامت روان ایمان و سیاست بازخوانی گزارش اجلاسیه صلح جهانی سئول تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن تاریخ کلام امامیه تقویت و تکمیل مبانی کلام ثبت نام دوره های آموزش انجمن کلام اسلامی حوزه جامعة الزهراء جایگاه عقل در علوم عقلی جایگاه عقل در قرآن و حدیث جایگاه عقل در مذاهب اسلامی خطبه فدکیه دین و چالش های روز روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه زبان تخصصی و اصطلاح شناسی کلامی زیست مومنانه سلسله نشست های دین و چالش های روز شرح آیات العقاید عقل در اندیشه اسلامی قاعده دفع ضرر محتمل مبانی اخلاقی الهیات زیارت مبانی فکری و کلامی سلفیه مبانی کلامی اخلاق و معنویت مبانی کلامی الهیات زیارت مجمع عمومی مدرسه پائیزه مدل ایمن سازی ارتباط اجتماعی در امر جنسی بر اساس منابع اسلامی مشق کلام معنویت معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی منهاج السنه نقد مبانی معرفت شناختی و روش شناختی الحاد مدرن همایش ملی زن، خانواده، امنیت پیام رئیس انجمن کلام حوزه چهارشنبه های اعتقادی کارگاه کرسی عملی ترویجی