• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 18 April - 2024

اخبار ویژه

پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار گردید. پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار می شود. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار گردید. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار گردید. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار می شود. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار می گردد. خطبه فدکیه یک مکتب اعتقادی است. سومین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع «معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی» با ارائه حجت الاسلام دکتر «محمدتقی سبحانی» برگزار شد.

8

دومین روز مدرسه تابستانی مشهد : نهج البلاغه ، منبع غنی در باب سیاست اهل البیت علیهم السلام

  • کد خبر : 839
  • ۰۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۷

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه ، رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی اظهار داشت: کسی که بر مسند حکومت بنشیند ولی به دنبال تأمین مصالح نباشد، خود به خود عزل می شود.   حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد جواد ارسطا، رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه […]

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه ، رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی اظهار داشت: کسی که بر مسند حکومت بنشیند ولی به دنبال تأمین مصالح نباشد، خود به خود عزل می شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد جواد ارسطا، رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در دومین روز از سومین مدرسه تابستانی کلام امامیه به تبیین موضوع «مرجعیت علمی اهل بیت علیهم السلام  در سیاست» پرداخت و گفت: ابتدا نیاز است تعریفی از سیاست مطرح شود؛ سیاست در لغت به معنای تدبیر امور است، چنانکه این معنی در روایات هم به کار رفته است و از مجموعه آن که در زیارت جامعه کبیره می فرماید «وساسه العباد». اما در اصطلاح، سیاست را به جریان قدرت در جامعه تعریف کرده اند.

 

وی ادامه داد: لئون دوگی معتقد است که در جامعه دو طبقه وجود دارد؛ طبقه فرمان روا و طبقه فرمانبر. این مطلب در کلام امیر المؤمنین هم مطرح شده است که «لابد للناس من امیر، من بر او فاجر». در این تعبیر «للناس» همان طبقه فرمان بر است و مراد از «امیر» طبقه فرمان روا است.

 

رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی خاطرنشان کرد: در این تعبیر رابطه بین این دو طبقه همان جریان قدرت در جامعه است و تدبیر بر اساس این تعریف مزبور از سیاست، قدرت تنها عنصر یا عنصری اصلی در سیاست است. اما با مراجعه به کلام اهل بیت علیهم السلام معلوم می شود که ایشان برای اولین بار سیاست را باز تعریف به تعریف جدید کرده اند. ایشان عناصری دارد در تعریف سیاست داخل می دانند.

 

وی نیز گفت: از عناصر اصلی در سیاست از دیدگاه ایشان اولا تدبیر امور امت در راستای تامین مصالح واقعی آنان است و به تعبیر دیگر کسی که بر مسند حکومت بنشیند ولی به دنبال تأمین مصالح نباشد، خود به خود عزل می شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارسطا اضافه کرد: از عناصر دیگر سیاست در نگاه ائمه این است که امام باید پشتوانه عاطفی مردم باشد. در واقع سه عنصر مهم در باز تعریف سیاست از دیدگاه اهل بیت علیهم السلام وجود دارد؛ تأمین قدرت به تأمین مصلحت، این که امام پشتوانه عاطفی مردم باشد.

 

وی سپس بیان کرد: ویژگی های رهبر مطلوب جامعه سیاست حقانی در روایات متعددی مطرح شده است. از منابع غنی ما در باب سیاست از دیدگاه اهل بیت علیهم السلام «نهج البلاغه» است و یکی از زیباترین این کلمات خطبه ۲۱۶ نهج البلاغه است که از جنگ صفین مطرح شده است.

 

  لازم به ذکر است که  سومین مدرسه تابستانی کلام امامیه با همکاری و مشارکت مرکز تخصصی آخوند خراسانی، انجمن کلام  اسلامی حوزه علمیه قم ، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و معاونت علمی آستان قدس رضوی در حال برگزاری است.

صوت جلسه را از اینجا دریافت کنید .

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=839

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارتباط توحید عملی و حجاب و عفاف در تحقق امنیت دینی خانواده الاهیات تطبیقی بین الادیان الهیات زیارت اندیشه اسلامی ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی ایمان ایمان و اخلاق ایمان و تربیت ایمان و سلامت روان ایمان و سیاست بازخوانی گزارش اجلاسیه صلح جهانی سئول تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن تاریخ کلام امامیه تقویت و تکمیل مبانی کلام ثبت نام دوره های آموزش انجمن کلام اسلامی حوزه جامعة الزهراء جایگاه عقل در علوم عقلی جایگاه عقل در قرآن و حدیث جایگاه عقل در مذاهب اسلامی خطبه فدکیه دین و چالش های روز روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه زبان تخصصی و اصطلاح شناسی کلامی زیست مومنانه سلسله نشست های دین و چالش های روز شرح آیات العقاید عقل در اندیشه اسلامی قاعده دفع ضرر محتمل مبانی اخلاقی الهیات زیارت مبانی فکری و کلامی سلفیه مبانی کلامی اخلاق و معنویت مبانی کلامی الهیات زیارت مجمع عمومی مدرسه پائیزه مدل ایمن سازی ارتباط اجتماعی در امر جنسی بر اساس منابع اسلامی مشق کلام معنویت معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی منهاج السنه نقد مبانی معرفت شناختی و روش شناختی الحاد مدرن همایش ملی زن، خانواده، امنیت پیام رئیس انجمن کلام حوزه چهارشنبه های اعتقادی کارگاه کرسی عملی ترویجی