• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024

اخبار ویژه

پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار گردید. پنجمین نشست “دین و چالش های روز” ویژه برنامه “چهارشنبه های اعتقادی” با موضوع “تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدمهدی علیزاده موسوی برگزار می شود. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار گردید. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار گردید. چهارمین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع “روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه” با ارائه حجت الاسلام دکتر سیدهاشم جزی برگزار می شود. پنج شنبه های میدانی با موضوع “ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی” توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فاطمی برگزار می گردد. خطبه فدکیه یک مکتب اعتقادی است. سومین نشست “دین و چالش های روز” با موضوع «معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی» با ارائه حجت الاسلام دکتر «محمدتقی سبحانی» برگزار شد.

10

اولین روز مدرسه تابستانی مشهد : مفهوم اهل‌بیت و تبیین مصادیق آن در سنت اسلام و مراجع فکری اسلامی

  • کد خبر : 828
  • ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۷

  مفهوم اهل‌بیت و تبیین مصادیق آن در سنت اسلام و مراجع فکری اسلامی تبیین شد به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه ،  حجت الاسلام و المسلمین سبحانی در نخستین روز از سومین مدرسه تابستانی کلام امامیه مشهد مقدس موضوع «مفهوم و مصادیق اهل بیت علیهم السلام» را تشریح کرد.   حجت الاسلام […]

 

مفهوم اهل‌بیت و تبیین مصادیق آن در سنت اسلام و مراجع فکری اسلامی تبیین شد

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه ،  حجت الاسلام و المسلمین سبحانی در نخستین روز از سومین مدرسه تابستانی کلام امامیه مشهد مقدس موضوع «مفهوم و مصادیق اهل بیت علیهم السلام» را تشریح کرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی سبحانی، در نخستین روز از سومین مدرسه تابستانی کلام امامیه که در هتل ولایت مشهد مقدس برگزار شد، به تبیین موضوع «مفهوم و مصادیق اهل بیت علیهم السلام» پرداخت و گفت: مبحث مرجعیت علمی اهل بیت بر ۵ محور اصلی مشتمل است که عبارتند از معنای مرجعیت، تبیین معنا و مفهوم و مصداق اهل بیت علیهم السلام، اثبات مرجعیت اهل بیت، تببین انواع مرجعیت و گستره مرجعیت اله بیت علیهم السلام.

 

وی با بیان این که مرجعیت سه لایه معنایی دارد و هنگامی که ما از مرجعیت اهل بیت علیهم السلام سخن می گوییم مدعی لایه سوم آن هستیم، تصریح کرد: سه لایه معنایی مرجعیت عبارت است از صرف مراجعه و ارجاع، مراجعه توأم با نوعی اعتبار و سلطه ـ اما اعبار ناقص و نسجنجیده ـ و مراجعه توأم با اقتدار مطلق و بدون قید و شرط.

مدیر بنیاد فرهنگی امامت ابراز داشت: مراد از مرجعیت در مقام معرفت و عمل است. مرجعیت در معرفت به معنای وثاقت مطلق اهل بیت علیهم السلام در اخذ دانش ها است و مراد از مرجعیت در عمل، الزام مطلق در قبال اداری مرجع است.

وی با اشاره به این که اهل بیت در نظام واژگان قرآن، برپایه مفهوم عرفی آن به معنای اختصاصی قرآن دارد که مراد از آن اهل بیت النبی است، گفت: در آیات مختلف تعابیر جایگزین برای این واژه مطرح شده است؛ از جمله واژه «ذی القربی» در آیه مودت و واژه «ابناء» در آیه مباهله.

وی اظهار داشت: در سنت هم روایات متعددی وجود دارد که یا در ذیل آیات شریفه یا به ورت مستقل به مصداق یابی و مرجعیت اله بین علیهم السلام دلالت دارند.

حجت الاسلام و المسلمین سبحانی افزود: دست کم سه روایت مستقل وجود دارد که در اهل سنت یا متواتر است یا دست کم کثیری از اهل سنت صحت آن را اثبات کرده اند و حدیث ثقلین، حدیث سفینه و حدیث خلفاء اثنی عشر. روایات مزبور به طرق مختلف در منابع اهل سنت ذکر شده است.

گفتنی است، سومین مدرسه تابستانی کلام امامیه با همکاری و مشارکت مرکز تخصصی آخوند خراسانی، انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه قم، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و معاونت علمی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس در حال برگزاری است.


 

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=828

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ارتباط توحید عملی و حجاب و عفاف در تحقق امنیت دینی خانواده الاهیات تطبیقی بین الادیان الهیات زیارت اندیشه اسلامی ایده‌ها و شکاف‌ها در پژوهش مذاهب اسلامی ایمان ایمان و اخلاق ایمان و تربیت ایمان و سلامت روان ایمان و سیاست بازخوانی گزارش اجلاسیه صلح جهانی سئول تأثیر مبانی اندیشه مدرن بر جامعه اسلامی ایران و راه کارهای برون رفت از آن تاریخ کلام امامیه تقویت و تکمیل مبانی کلام ثبت نام دوره های آموزش انجمن کلام اسلامی حوزه جامعة الزهراء جایگاه عقل در علوم عقلی جایگاه عقل در قرآن و حدیث جایگاه عقل در مذاهب اسلامی خطبه فدکیه دین و چالش های روز روش های طراحی و گسترش شبهات دینی در جامعه زبان تخصصی و اصطلاح شناسی کلامی زیست مومنانه سلسله نشست های دین و چالش های روز شرح آیات العقاید عقل در اندیشه اسلامی قاعده دفع ضرر محتمل مبانی اخلاقی الهیات زیارت مبانی فکری و کلامی سلفیه مبانی کلامی اخلاق و معنویت مبانی کلامی الهیات زیارت مجمع عمومی مدرسه پائیزه مدل ایمن سازی ارتباط اجتماعی در امر جنسی بر اساس منابع اسلامی مشق کلام معنویت معنویت های نوظهور و چالش های فرهنگی و هویتی منهاج السنه نقد مبانی معرفت شناختی و روش شناختی الحاد مدرن همایش ملی زن، خانواده، امنیت پیام رئیس انجمن کلام حوزه چهارشنبه های اعتقادی کارگاه کرسی عملی ترویجی