• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
19

آیت الله جوادی آملی: رسالت اصلی حوزه، مباحث کلامی است نه موعظه

  • کد خبر : 1668
  • ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۸
آیت الله جوادی آملی: رسالت اصلی حوزه، مباحث کلامی است نه موعظه

به گزارش روابط عمومی انجمن کلامی اسلامی حوزه، آیت الله جوادی آملی گفت: مسائل کلامی است که جلوی تفکّر  وهابیت و تهمت های شرک و علیه توسل سخن گفتن و علیه شفاعت سخن گفتن و امثال آن را می گیرد. آیت الله جوادی آملی در سلسله مباحث درس تفسیری خود، رسالت اصلی حوزه ها را، […]

به گزارش روابط عمومی انجمن کلامی اسلامی حوزه، آیت الله جوادی آملی گفت: مسائل کلامی است که جلوی تفکّر  وهابیت و تهمت های شرک و علیه توسل سخن گفتن و علیه شفاعت سخن گفتن و امثال آن را می گیرد.

آیت الله جوادی آملی در سلسله مباحث درس تفسیری خود، رسالت اصلی حوزه ها را، داشتن یک سلسله مباحث رسمی کلامی دانست و بیان داشت: درست است ما تَقریب و هفته وحدت داریم، اما غالب این سخنرانی ها و مقاله ها پیرامون این است که وحدت اسلامی چیز بسیار خوبی است، اعتصام به «حَبل الله» چیز خوبی است و اختلاف چیز بدی است، تمام اینها در حدّ موعظه است! آن چیزی که رسالت اصلی حوزه هاست،

داشتن یک سلسله بحث های رسمی کلامی است! این مسائل کلامی است که جلوی تفکّر وهابیت و تهمت های شرک و علیه توسل سخن گفتن و علیه شفاعت سخن گفتن و امثال آن را می‌گیرد.

وی بیان داشت: این دینی که به ما می گوید: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِیضَهٌ»، نه «فَرِیضٌ»! برای تاکید بر این مسئله است که فرا گرفتن علم واجب است که «تاء» مبالغه آورده است، نه «تاء» تأنیث و آن هم به صورت حصر؛ یعنی این دینی که به ما گفته طلب علم و عالِم شدن واجب است، این دین به ما گفته که چه بخوانید و چه علمی را فراهم کنید.

این استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه باید در حوزه ها، همانطور که بر فقه و اصول تاکید می شود بر کلام و مباحث کلامی هم تاکید شود، بیان داشت: لازم است همان طوری که طلبه ها فقه و اصول را یاد می گیرند، یک دوره کلامِ عالمانه را هم یاد بگیرند.

وی ادامه داد: این هفته وحدت یا تقریب ما یا مجمع تقریب ما با موعظه کار کرده است، نه با علم! همه آمدیم و گفتیم وحدت چیز خوبی است، اختلاف نداشته باشیم، اختلاف یک چیز بدی است: (وَ لاَ تَفَرَّقُوا)؛ اما چه طور وحدت داشته باشیم، چه طور «توسل» حق است، چه طور «شفاعت» حق است، چه طور تفکر وهابیت باطل است و مانند اینها را نگفتیم! تا اینکه امروز دست به اسلحه بردند و ما تازه شروع کردیم به بحث های کلامی.

ما بخواهیم با موعظه مشکل خودمان را حلّ بکنیم، این حلّ نمی شود! با علم می شود مشکل را کم کرد، گرچه حلّ نهایی آن دشوار باشد.

وی با اشاره به برگزاری همایش خطر جریان های تکفیری در قم اظهار داشت: این روزها به برکت قیام امام (ره) و خون‌های پاک شهدا همایش‌ها و مسائل علمی در راستای مقابله با سلفی‌ها و تکفیری‌ها برگزار می‌شود که همه این‌ها از برکات حوزه علمیه است که اگر این برکات وسیع‌تر شود، بهره فراوانی نصیب مسلمانان خواهد شد و جنگ‌های خانمان‌برانداز برانداخته خواهد شد و دشمن شناخته خواهد شد و به جای این که مسلمانان این سلاح‌ها را علیه یکدیگر به کار ببرند، علیه استکبار و صهیونیست به کار خواهند برد.

ـــــــــــــــــ
منبع: جلسات درس تفسیر سوره زخرف جلسات ۲۵ و ۲۶

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=1668

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.