• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
19

کتاب «آشنایی با منابع کلامی امامیه» از آثار انجمن کلام اسلامی حوزه؛ با موضوع کلام و عقاید منتشر گردید.

  • کد خبر : 1540
  • ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ - ۹:۴۸
کتاب «آشنایی با منابع کلامی امامیه» از آثار انجمن کلام اسلامی حوزه؛ با موضوع کلام و عقاید منتشر گردید.

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، کتاب «آشنایی با منابع کلامی امامیه» از آثار انجمن کلام اسلامی حوزه، به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ با موضوع کلام و عقاید منتشر گردید.   آشنایی با منابع یک علم به‌منزله گام نخست و پنجره ورود به آن علم است. با توجه به تطورات […]

به گزارش روابط عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه، کتاب «آشنایی با منابع کلامی امامیه» از آثار انجمن کلام اسلامی حوزه، به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی؛ با موضوع کلام و عقاید منتشر گردید.

 

آشنایی با منابع یک علم به‌منزله گام نخست و پنجره ورود به آن علم است. با توجه به تطورات و تحولاتی که علم کلام در طول قرون متمادی پشت سر گذاشته و اخذ و اقتباس‌هایی که در این دوره‌ها داشته است، گاه ادبیات، مفاهیم و حتی واژگان این علم دچار تحولاتی شده است. این تغییرات سبب شده است که فهم منابع کلامی امامیه در سده‌های نخستین برای پژوهشگران و دانشجویان این علم با دشواری‌هایی همراه باشد.
 با توجه به همین ضرورت در کتاب «آشنایی با منابع کلامی امامیه» به معرفی منابع کلامی امامیه در پنج قرن نخست پرداخته‌شده و سعی شده است تا حد امکان خوانندگان با ویژگی‌ها، ساختار و ادبیات هر اثر آشنا شوند.
مجموعه پیش رو در دو فصل  بخش کلامی – حدیثی و کلامی – عقلی تهیه و تدوین‌شده و تنها به منابع کلامی تا نیمه قرن پنجم بسنده شده است.
 محمدجعفر رضایی در بخش مقدمه این کتاب آورده است:آشنایی با منابع کلامی امامیه، برای همه پژوهشگران کلام امامیه و حتی کلام اسلامی ضرورت دارد. در حقیقت تحقیق در این حوزه وابسته به آشنایی کامل با منابع آن است، هرچند کلام از علوم عقلی نقلی است و پژوهش‌های کلامی ممکن است بدون توجه به آثار متکلمان پیشین و با بررسی مسائل کلامی و پاسخ به آن‌ها با تکیه‌بر ادله عقلی یا نقلی به سرانجام برسد.
بخش در خورد توجهی از منابع کلامی و اعتقادی امامیه به جریان محدثان اختصاص دارد و در حقیقت روایات یکی از منابع مهم تفکر کلامی بوده‌اند گذشته از آن در بین عالمان امامیه از همان آغاز دو جریان فکری وجود داشته است.تا قرن پنجم آثار کلامی حدیثی بسیاری در امامیه تألیف شده است بااین‌حال در این کتاب به سبب محدودیت امکان معرفی همه این منابع وجود ندارد به همین دلیل صرفاً به مهم‌ترین آن‌ها پرداخته‌شده است.
این اثر در شمارگان ۳۰۰ نسخه و در قطع رقعی منتشرشده و در اختیار علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی قرارگرفته است.

لینک کوتاه : https://ikq.ir/?p=1540

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.